Ciència de pel:lícula és un fons de cinema, amb un conjunt d'obres que plantegen temàtiques científiques o tecnològiques, en un sentit ampli.
Cada una de les pel·lícules és comentada per persones especialitzades, que en fan una lectura des del coneixement científic o tecnològic.
Les pel·lícules, juntament amb els comentaris, estan a disposició de tothom, a la Biblioteca Tecla Sala , Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 de L'Hospitalet.

UNA MENTE MARAVILLOSA




Pel·lícula comentada : “Una mente maravillosa” (A beautiful mind), USA, 2001, dirigid per: Ron Howard.
Tema: Psiquiatria, neurologia.

Està inspirada en la novel·la homònima de Sylvia Nasar que va ser nominada al Premi Pulitzer de 1998 i que explica la vida de John Forbes Nash, guanyador del Premi Nobel d'Economia l'any 1994.

La història comença en els primers anys de vida d'un jove prodigi de les matemàtiques anomenat John Nash, qui comença a desenvolupar esquizofrènia paranoide i a patir deliris, mentre veu penosament com això afecta la seva condició física i les seves relacions familiars i amistoses.

Comentari a càrrec de Javier de Diego Adeliño, psiquiatre de l’Hospital de Sant Pau i investigador del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM).


Organitzat amb la xarxa de biblioteques de L’Hospitalet.