Ciència de pel:lícula és un fons de cinema, amb un conjunt d'obres que plantegen temàtiques científiques o tecnològiques, en un sentit ampli.
Cada una de les pel·lícules és comentada per persones especialitzades, que en fan una lectura des del coneixement científic o tecnològic.
Les pel·lícules, juntament amb els comentaris, estan a disposició de tothom, a la Biblioteca Tecla Sala , Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 de L'Hospitalet.

LA ISLA




Pel·lícula comentada : “La Isla” (“The Island”, USA, 2005, dirigid per: Michael Bay
Tema: Biotecnologia. Clonació.

Ambientada al 2019, Lincoln 6-Echo ii la seva amiga Jordan 2-Delta formen part dels centenars de pensionats d'un gegantí complex tancat, un espai confinat, esterilitzat, però anomenat utòpic. La vida hi és emmarcada i estretament vigilada. També, per il·luminar l'existència trista d'aquest univers estèril i totalitari, cada persona espera «la Loteria», un generador numèric aleatori que crida regularment alguns noms. Els feliços guanyadors reben el privilegi de deixar el complex i ser transferits a «l'illa», considerada l'últim territori que ha escapat a la contaminació, i per tal de ser-hi els Adam i Eva d'una nova humanitat...

Comentari  a càrrec de Cristian Cañestro, doctor en ciències biològiques, professor de genètica a la Facultat de Biologia. Universitat de Barcelona



Organitzat amb la xarxa de biblioteques de L’Hospitalet.