Ciència de pel:lícula és un fons de cinema, amb un conjunt d'obres que plantegen temàtiques científiques o tecnològiques, en un sentit ampli.
Cada una de les pel·lícules és comentada per persones especialitzades, que en fan una lectura des del coneixement científic o tecnològic.
Les pel·lícules, juntament amb els comentaris, estan a disposició de tothom, a la Biblioteca Tecla Sala , Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44 de L'Hospitalet.

INTERSTELLAR




Pel·lícula comentada: Interstellar, de Christopher Nolan, USA, any 2014.
Tema: Física, cosmologia,

En un futur proper la Terra ha estat devastada per la sequera i la fam, causant una escassetat d'aliments i canvis extrems en el clima. La humanitat s'enfronta a l'extinció.
Un grup d’exploradors liderats pel pilot Cooper (McConaughey) i la científica Amelia (Hathaway) s’embarca en la que pot ser la missió mes important de la historia de la humanitat i emprenen un viatge més enllà de la nostra galàxia en el que descobriran si las estrelles poden albergar el futur de la raça humana. La tripulació de l'Endurance estan obligats a pensar en gran i anar més lluny que qualsevol ésser humà en la història mentre s'embarquen en un viatge interestel·lar, cap al desconegut


Comentaria càrrec det Roberto Emparan, Doctor en Física,  professor d’investigació ICREA A l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB. Investiga en els camps de la gravetat clàssica i quàntica, la teoria de cordes i els forats negres